Τα τυχερά παιχνίδια αποτελούν μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί έφτιαξαν τα δικά τους τυχερά παιχνίδια, που συχνά ήταν αναπόσπαστο στοιχείο γιορτών και τελετών.11ec05f3b4e77b9e51ed91a0c8cf2da7

Στην αρχαία Ελλάδα τα τυχερά παιχνίδια είχαν ιδιαίτερη σημασία και οι Έλληνες τα θεωρούσαν ως κάτι περισσότερο από απλή διασκέδαση. Φημολογείται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας αποτελούσαν ένα πρόσφορο πεδίο για όσους αγαπούσαν να στοιχηματίζουν. Τα στοιχήματα ήταν συχνό φαινόμενο για την πρόβλεψη του νικητή, ενώ τα ποσά που παίζονταν συνήθως αντικατόπτριζαν την οικονομική επιφάνεια του κάθε παίκτη.

Στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται πως η θάλασσα, ο ουρανός και ο κάτω κόσμος δημιουργήθηκαν μετά από ένα παιχνίδι ζαριών, που έπαιξαν ο Ποσειδώνας, ο Δίας και ο Άδης. Οι τρεις θεοί έριξαν τα ζάρια σε ένα κράνος και ο Δίας πήρε τον ουρανό, ο Ποσειδώνας τη θάλασσα και ο Άδης τον κάτω κόσμο.

Ένας ακόμα διάσημος μύθος της ελληνικής μυθολογίας είναι αυτός της θεάς Τύχης. Ο αρχηγός των θεών, ο Δίας, κοιμήθηκε με τη Θέμιδα, την όμορφη θεά της δικαιοσύνης, μετά από ένα μεθύσι. Καρπός της ένωσης των δύο θεών ήταν η Τύχη, στην οποία ο Δίας είχε ιδιαίτερη αδυναμία και ζητούσε συνέχεια να τη φέρνουν κοντά του. Η θεά Τύχη αγαπούσε πολύ τα τυχερά παιχνίδια και προστάτευε όσους έπαιζαν με πάθος και ενθουσιασμό. Πολλές φορές ακόμα και σήμερα την επικαλούνται οι μανιώδεις παίκτες στην Ελλάδα.

Οι στρατιώτες που συμμετείχαν στους πολέμους, συνήθιζαν να διασκεδάζουν πριν ή μετά από τις μάχες παίζοντας τυχερά παιχνίδια, καθώς δεν είχαν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας. Στις μεγαλύτερες αρχαίες ελληνικές πόλεις υπήρχε και ένας μικρός αριθμός καταστημάτων τυχερών παιγνίων, τα οποία πλήρωναν κανονικά φόρους στην πόλη. Πολλά από τα παιχνίδια που παίζονται σήμερα στα διαδικτυακά καζίνα, όπως το android Κουλοχέρηδες, προέρχονται από παρόμοια παιχνίδια που παίζονταν στην αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα, είναι απίστευτες οι ομοιότητές τους με παιχνίδια που όλοι οι Έλληνες παίζουν με θέρμη ακόμα και σήμερα, όπως το τάβλι.